Grad Niš traži poslovni prostor od 900 m2 u koji će preseliti Prekršajni sud i Katastar | Niš Nekretnine

Grad Niš traži poslovni prostor od 900 m2 u koji će preseliti Prekršajni sud i Katastar

Prekrsajni sud i katastar

 

Grad Niš raspisao je konkurs kojim traži 900 kvadrata poslovnog prostora u centru grada, u koji će preseliti Prekršajni sud i deo Katastra.

U tekstu oglasa koji je objavljen na sajtu Grada, piše da se traži prostor u najstrožem centru, takozvanoj "centralna zoni", što obuhvata prostor izmeu Obrenovićeve do Dušanove, Svetozara Markovića do Nade Tomić i Kopitarevu (Kazandžijsko sokače). Iz oglasa su izuzeti tržni centri Kalča i Gorča.

Oglasom se traži zakup na 5 godina, a rok za dostavu dokumentacije je 8 dana.

Kako je Južnim vestima potvrdio načelnik gradske Uprave za imovinu Ljubiša Janić, u taj prostor trebalo bi da se presele Prekršajni sud i deo Katastra.

Ipak, pažnju privlači činjenica da se za te namene traži prostor u najužem centru grada, gde se najvećim delom nalaze prodavnice i ugostiteljski objekti, i gde je cena kirije najveća.

Janić kaže da je namera Grada bila da ustanove koje se sele iz zgrade "Opštine", ostanu u centru grada.

- Ne bi bilo u redu da Prekršajni sud izmestimo u Pasi Poljanu. Zbog toga tražimo centar - kaže Janić.

Janić je odbacio mogućnost da je konkurs, imajući u vidu veoma neobične uslove, pre svega po pitanju površine i lokacije, "pisan za nekoga".

- Mi svakako nećemo prihvatiti bilo šta. Pre svega bitni su nam uslovi, ali i cena. Ako ne budemo zadovoljni biće raspisan novi konkurs, sa izmenjenim uslovima - kaže Janić.

U tom slučaju, kako je rekao, najverovatnije bi bila proširena zona u kojoj se traži prostor. Prvo na "Ekstra", a potom, ako do toga dođe, i na "Prvu zonu".

Čemu služi "Učiteljski dom"

Upitan za prostor "Učiteljskog doma", zgradu nad kojom je Grad potvrdio vlasništvo sudskim putem, Janić je odgovorio da se o tome ne razmišlja jer je reč o nacionalizovanoj imovini.

- Očekuje se skora primena zakona o vraćanju oduzete imovine i bilo bi neodgovorno da mi sad uđemo u tu vrstu investicije, a da već sutra moramo da se selimo odatle - kaže Janić.

16.01.2012.
Izvor: Južne vesti | Ekapija