Studenti Fakulteta umetnosti poklonili mural GO Medijana - Oslikali trafo | Niš Nekretnine

Studenti Fakulteta umetnosti poklonili mural GO Medijana - Oslikali trafo

Park Svetog Save bogatiji je za jedno umetničko delo i samim tim lepši za sve Nišlije koje vole da svoje slobodno vreme provode u njemu. Na inicijativu GO Medijana, a u saradnji sa Fakultetom umetnosti iz Niša, oslikano je 56 kvadratnih metara na zidovima trafoa u ovom parku.

mural

U izradi murala učestvovali su studenti četvrte godine osnovnih studija odseka za likovnu umetnost i studenti Master akademskih studija.

"Apstrakovan je pejzaž koji asocira lebdeće krošnje, razigrane floralne motive sa rasterom promenljivog smera koji sugeriše kretanja u prirodi poput vetrom nošenih latica", rekla je mentor u izradi murala Slavica Erdeljanović Curk, vanredni profesorFakultetaumetnosti. Ona je objasnila da je kolorit na zidovima pojednostavljen, crtež sveden, pa stvara osećaj vedrine i dinamike što je i cilj, kako bi park ovakvim detaljima prizivao i nudio zadovoljstvo.

I zaista, nemoguće je proći kroz Park Svetog Save, a ne zapaziti ovaj novi detalj, koji će na licu svakog prolaznika gotovo sigurno izmamiti osmeh zadovoljstva.

 

14.06.2013.
Izvor: Narodne Novine