Dizajn: Po ugledu na kraljevske fotelje - njeno visočanstvo "Beržer P22" | Niš Nekretnine

Dizajn: Po ugledu na kraljevske fotelje - njeno visočanstvo "Beržer P22"

 

Ovogodišnji milanski sajam nameštaja I Saloni bio je bogatiji za još jedan izuzetno atraktivan komad nameštaja – beržeru P22, koju je dizajnirao Patrick Norguet za čuvenu italijansku kompaniju Cassina. Beržera P22, koja je plod njihove prve i veoma uspešne saradnje, predstavlja spoj tradicionalnog i modernog.

Namera autora bila je da dizajnira fotelju za relaksaciju i opuštanje kao modernu interpretaciju čuvenih klasika. Neobičnih nogara i izuzetno udobnog sedalnog dela i naslona, beržera neodoljivo podseća na kraljevske fotelje i ne mogu joj odoleti ni najprobirljiviji poklonici originalnog i udobnog nameštaja. 

Berzer P22

Tajna udobnosti fotelje je u delovima koji su punjeni poliuretanskom penom, dok konstrukciju čine gvozdeni ram i elastične trake za nošenje sedišta. Baza je izrađena od polirane aluminijumske legure, koja može biti u mat-crnoj, bež-sivoj ili u boji kestena. Fotelja  može biti u potpunosti tapacirana u štofu ili u koži ili u kombinaciji ova dva materijala.

Kao dodatak koji prati beržeru P22 je i tabure, dostupan u istovetnim kombinacijama meterijala u kojima je dostupna i sama beržera.

Svako ko drži do stila, prati trendove u industriji nameštaja, zna za kvalitet i tradiciju Cassina proizvoda, neće ostati ravnodušan prema ovom izuzetno atraktivnom komadu nameštaja.

 

Zato se odlučite za omiljenu boju tkanine ili kože, zavalite se, opustite i počnite sa maštanjem!

01.07.2013.
Izvor: AMBIJENTI časopis