Otvoren Centar za izdavanje građevinskih dozvola | Niš Nekretnine

Otvoren Centar za izdavanje građevinskih dozvola

 

Centar za izdavanje gradjevinskih dozvola

U Nišu je otvoren Centar za izdavanje građevinskih dozvola.Ceremoniji zvaničnog otvaranja prisustvovali su Miloš Simonović gradonačelnik Niša, Vensan Dežer šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Đorđe Staničić generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština, kao i predstavnici gradskih i republičkih javno-komunalni preduzeća uključeni u budući rad Centra.

Osnivanjem jedinstvenog Centra za izdavanje građevinskih dozvola (CID) grad Niš će unaprediti protok infomacija i ubrzaće proces izdavanja građevinskih dozvola. CID će biti mesto gde će sva fizička i pravna lica moći da dobiju sve neophodne informacije o mogućnostima i pravilima gradnje na teritoriji grada Niša, i istovremeno podnositi neophodne zahteve i dokumentaciju.

CID će pružati bržu i efikasniju proceduru izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola investitorima, objedinjavajući rad i aktivnosti gradskih uprava (Uprava za planiranje i izgradnju i Uprava za građanska stanja i opšte poslove - pisarnica) i republičkih institucija (Republički geodetski zavod Služba za katastar nepokretnosti Niš). 

Fizičkim objedinjavanjem različitih službi i različitih nivoa nadležnosti CID će eliminisati nepotrebne i duplirane aktivnosti u proceduri izdavanja građevinskih dozvola, pružiće mogućnosti za bržu obradu zahteva, efiskaniju razmenu podataka između nadležnih gradskih uprava i javnih preduzeća, smanjenje troškova i ušteda vremena stranaka koje podnose zahtev.

30.01.2012.
Izvor: Grad Niš