U Novom Sadu kvadrat "pametnog stana” 2.500 evra | Niš Nekretnine

U Novom Sadu kvadrat "pametnog stana” 2.500 evra

Koliko god se čini da su cene nekretninama pale i da stanovi nikada nisu bili jeftiniji, prodavci stanova tvrde da je u poslednjih nekoliko godina trenutno najslabija prodaja.

Najviše se traže manji i jeftiniji stanovi koje bi klijenti mogli platiti kreditom uz pomoc države, ili, pak, luksuzniji stambeni prostor, za koji su zainteresovani biznismeni ili Rusi koji rade u Novom Sadu.

Novi sadObican svet uvek traži stan s pola sobe, na primer jednoiposoban, dvoiposoban, da bi prošao što jeftinije i na manjem prostoru smestio više clanova porodice.

Stari stanovi se nude po nešto nižoj ceni nego novi, a potražnja za starim stanovima je nešto veca zato što kupci mogu odmah u njih da se usele, u odnosu na nove koji su cesto završeni tek 80 odsto pa paralelno mora da se placa i podstanarstvo i kredit.

Direktor NS-grupe za promet nekretnina, u cijem sastavu ima 11 agencija, Aleksandar Janjuševic kaže da su najjeftiniji stanovi na Satelitu i mogu se kupii za 750 evra po kvadratu. 

Među skupljim stanovima u gradu su oni u tri zgrade u centru u ulicama Vase Stajića i Laze Kostića, te u Ulici Antona Čehova ("pametni stanovi” u kojima je sve na dugme – rasveta, grejanje iz poda), u kojima se kvadrat prodaje za 1.500 do 2.500 evra, u zavisnosti od toga da li se radi o dupleksu, da li je stan u prizemlju, kakav ima položaj prema suncu i prometnoj ulici i kako je opremljen.

U starijim zgradama nesređen salonski stan prodaje se za 800 do 900 evra, a sređen za 1.100 do 1.200. U ponudi su i kuće u blizini Jodne banje, koja se kotira kao najatraktivnija lokacija u gradu, a cene se kreću od pola miliona do 1,5 milion evra. Skupi su i placevi uz Dunav u naselju Kamenjar i kreću se od 150.000 evra do 300.000. 

24.06.2013.
Izvor: Kamatica