Stanovi u Nišu do 100 eura mesečno: gde, za koga, koliki su troškovi? | Niš Nekretnine

Stanovi u Nišu do 100 eura mesečno: gde, za koga, koliki su troškovi?

Cenovni opseg, kvadratura, lokacija – sveto trojstvo koje vodi svaku Vašu potragu za budućim stambenim prostorom. Bilo da želite ili morate da promenite adresu, ove tri premise će Vas u traženju novog stana ili odvesti do željene destinacije ili dovesti do ludila jer "je ovaj dvosoban, ali skup" ili "je na dobroj lokaciji, ali ima centralno grejanje" ili "ima dovoljno prostora, uklapa se u budžet ali je daleko od (primera radi) centra, škole, pijace, doma zdravlja"...

Ako već stanujete u Nišu, ali i ako razmišljate o preseljenju u naš grad, prvo o čemu razmišljate, čak i pre nego razmotrite lokaciju na kojoj biste stanovali, jesu mesečni troškovi stanovanja i koliko će se zarad njih otanjiti Vaš novčanik. Cena kirije od 100 eura za mesec, barem u našem gradu, prihvatljiva je i čak poželjna mnogim stanarima jer u kakulaciji sa ostalim troškovima stanovanja zbirni račun i ne mora da izgleda toliko strašno. 

garsonjera za 100 eura

 

Šta dobijate za 100 eura u Nišu? 

Prema istraživanju koje smo sproveli u svrhu pisanja ovog vodiča, stanodavci najčešće naplaćuju 100 eura za mesečno izdavanje garsonjera, dakle, jednosobnih do jednoiposobnih stanova od dvadesetak do trideset i nešto kvadratnih metara. Opremljenost stanova varira od oglasa do oglasa, ali je Vaša želja i potreba ovde presudna pa Vas svakako ohrabrujemo da sa stanodavcem pregovarate oko mogućnosti za nameštanje stana. Pitajte, tražite još slika, još informacija, pregovarajte i cenkajte se! Raspitajte se o starosti zgrade, o naselju, o kablovskim i internet operaterima koji deluju na području za koje se interesujete. Ako imate kućnog ljubimca, pitajte da li je dobrodošao. Jer, iako se 100 eura čini optimalnom sumom za koju bi stanodavac izdao stan, taj novac je samo baza na koju će se nadograditi ostali troškovi. A novac je Vaš i Vi ćete ga morati da izdvajate svakog meseca. To nas dovodi do sledeće stavke:

Mesečni troškovi života – šta sve i koliko?

100e

Posetioci našeg sajta koji već stanuju u Nišu svakako imaju neku sliku o tome koliki su prosečni troškovi Nišlija za neku datu kvadraturu stana, ali ne bi bilo na odmet da preletimo i preko liste stavki koje svi mi, manje ili više redovno, namirujemo svakog meseca. Pre svega tu su:

• Račun za struju – od 1 200,00 do 3 000,00 dinara

• Račun za Objedinjenu naplatu (u koji je objedinjen i trošak centralnog grejanja, pa nas u Nišu ovaj račun najviše boli, ukoliko nismo zavrnuli ventile) – za stan manje kvadrature oko 10 000,00 dinara.

Nažalost, oba računa imaju dosta varijabilnih elemenata, pa možemo govoriti samo o odokativnim procenama troškova. Ipak, ono od čega oba zavise je Vaša potrošnja, zato se trudite ukoliko je ikako moguće, da iznivelišete potrošnju i mogućnosti. Vrednosti koje smo naveli menjaju se u odnosu na razne parametre, mogu biti više ili niže i, na primeru stana koji stanodavci najčešće izdaju za 100 eura, služe samo kao ilustracija potencijalnih troškova stanovanja. Dakle, za namirenje mesečnih troškova ćete po svemu sudeći, platiti još jednu mesečnu kiriju. U opcione dodatne troškove spadaju i troškovi televizije i interneta, fiksne telefonske linije, troškovi održavanja zgrade i slično, ali njih ovoga puta nećemo računati u celokupan saldo, s obzirom da ćete ih birati sami, prema svojim željama i mogućnostima i jer nisu direktno vezani za stan koji se izdaje.

Najzad, vreme je da zajedno pokušamo da otkrijemo i gde su ti stanovi za 100 eura u Nišu!

Nema ih mnogo, a ima ih na raznim mestima. Još malo pa nestalo! Otimaju se o njih studenti, mladi bračni parovi, porodice s jednim malim detetom... Ukoliko Vam je bitna blizina škola, pijaca, fakulteta, ambulanti, kafića i klubova obratite pažnju na (i sve u vezi sa): centrom grada, Bulevarom Nemanjića i Durlanom. Ako ipak volite da ste samo malo izdvojeniji od gužve i vreve, ali da i dalje, u nešto smanjenom obimu, imate pristup svim sadržajim koji su Vam za svakodnevicu potrebni, razmislite o Duvaništu i Somborskom bulevaru. U naseljima kao što su Ratko Jović, Ledena stena, Branko Bjegović, Crvena zvezda ili Brzi brod, možda ćete za 100 eura mesečno naći i stanove veće kvadrature, stanove u kućama sa posebnim ulazom i odvojenim, recimo, telefonskim linijama i brojilima za struju. 

Za koji god deo grada da se odlučite, znajte da je u Nišu, kad se sve uzme u obzir: i centar, i prevoz i šoping i škola i bolnica, sve blizu – što pešice, što autobusom, autom ili taksijem. 

Možda Vam je ipak najbliži Vaš računar? Možda se Vaš novi stan nalazi samo na par klikova od Vas? Možda baš nađete stan za izdavanje za 100 eura ako pročešljate i naše oglase. Možda Vas mrzi da listate i hoćete da vidite samo oglase za stanove od 100 eura? Ne možda, već naravno da smo Vam i tu opciju pripremili, sa zadovoljstvom! Potrebno je samo da u filter "Cena do" ukucate 100 kao na slici i lupite enter.

filter 100

 

Vaše 

Niš-Nekretnine

 

23.07.2018.
Izvor: N.B.